Leidinggeven bij organisatieveranderingen

Voelt u zich sterk als resultaatgericht, coachend leidinggevende? Kent u uw eigen kwaliteiten en zet u deze optimaal in, waardoor u een prima functionerend team hebt gebouwd? Wordt u geconfronteerd met ingrijpende veranderingen en complexe situaties die het ritme, de structuur, de communicatie en samenwerking van het team behoorlijk verstoren? Bent u op zoek naar passende reacties op vragen van uw medewerkers? Wilt u uw team optimaal begeleiden in onzekere tijden, óók wanneer u zelf niet precies weet wat er aan de hand is? Zou u méér inzicht willen krijgen in het hoe en waarom van veranderingsprocessen en de menselijke reactie hierop?

Dan is de training ‘Leidinggeven bij organisatieveranderingen’ een intensieve en boeiende uitdaging voor u ! Deze training geeft u inzicht in de verschillende aspecten van veranderingstrajecten en het menselijk gedrag in reactie hierop. U wordt uitgedaagd sensitiever te zijn voor op handen zijnde veranderingen in uw omgeving én voor reacties in uw team. U leert omgaan met weerstand door te balanceren op het raakvlak van empathie en resultaatgerichtheid. U krijgt oog voor de omvang van uw ‘cirkel van invloed’ om hierbinnen effectiever te kunnen opereren. U leert omgaan met uw eigen emoties en stress, (h)erkent het belang van open en eerlijke communicatie en het consequent blijven vertonen van voorbeeldgedrag, óók in moeilijke situaties.

Resultaat:

- U kent de verschillende aspecten van veranderingstrajecten;
- U weet hoe mensen in verschillende situaties kunnen reageren en hoe u hiermee om kunt gaan;
- U durft stelling te nemen zonder uw verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen;
- U bent en blijft coachend leider met een persoonlijke stijl en een resultaatgerichte doelstelling;
- U krijgt een realistische kijk op uw (mogelijkheden tot) invloed binnen uw organisatie en team.

pdf.gifLeidinggeven_bij_organisatieveranderingen.pdf

  • Meer over HIPEPE

    HIPEPE Group: training en coaching van mensen in organisaties en hen begeleiden naar maximale resultaten. Wij richten ons daarbij zowel op hun persoonlijke als professionele ontwikkeling. Al sinds de oprichting in 1999 werken wij vanuit de visie, dat medewerkers zich met overtuiging in beweging zetten, zich ontwikkelen én daarvoor hun persoonlijke verantwoordelijkheid nemen!

^ Terug naar boven