Exit gesprekken voeren

Neemt u wel eens afscheid van een medewerker,... of een medewerker van u (of uw organisatie)? Bent u benieuwd hoe deze medewerker het werken binnen de organisatie, de afdeling, met zijn collega’s en met u ervaren heeft? Zou u willen leren van wat deze medewerker als feedback geeft? Vindt u het soms lastig om ‘de waarheid’ boven tafel te krijgen? Heeft u géén zin in ‘sociaal wenselijke antwoorden’ of ‘natrappen”? Wilt u dat vertrekkende medewerkers (zo vaak mogelijk) ambassadeurs van de organisatie zijn en blijven?
Dan is de training ‘Exit gesprekken voeren’ een interessante manier om u hierin verder te bekwamen ! Deze training geeft u handvatten om een constructief exit gesprek te voeren met vertrekkende medewerkers, in het belang van deze medewerkers én de organisatie. U leert feedback te vragen én te ontvangen op een constructieve manier. U oefent in het stellen van de juiste vragen en het vermijden van verdedigend gedrag. U krijgt meer inzicht in mogelijke verbeterpunten voor u, uw afdeling en de organisatie. U leert de periode van samenwerking zo goed mogelijk af te sluiten.

Resultaat:

- U kent het belang van het constructief afronden van de werkrelatie;
- U kunt een exit gesprek voorbereiden, voeren, afronden én omzetten in verbeterpunten voor de organisatie;
- U weet welke vragen u in ieder geval moet stellen ... en welke niet;
- U beheerst de benodigde gesprekstechnieken en zet deze assertief en respectvol in;
- U leert feedback te ontvangen en het gesprek positief af te ronden..

pdf.gifExit_gesprekken_voeren.pdf

  • Meer over HIPEPE

    HIPEPE Group: training en coaching van mensen in organisaties en hen begeleiden naar maximale resultaten. Wij richten ons daarbij zowel op hun persoonlijke als professionele ontwikkeling. Al sinds de oprichting in 1999 werken wij vanuit de visie, dat medewerkers zich met overtuiging in beweging zetten, zich ontwikkelen én daarvoor hun persoonlijke verantwoordelijkheid nemen!

^ Terug naar boven