Selectiegesprekken voeren

Twijfelt u wel eens aan de effectiviteit van een gevoerd selectiegesprek? Weet u niet zeker, of u wel de juiste en voldoende vragen hebt gesteld? Blijft er een ‘onderbuikgevoel’ hangen dat u niet onderbouwd krijgt? Vindt u het lastig om structuur aan te brengen in de gesprekken en uw gesprekslijn vast te houden? Krijgt u niet helemaal helder over welke competenties een kandidaat beschikt (of welke u nodig heeft in deze vacante functie) én hoe deze kandidaat als mens ‘in elkaar steekt’? Wilt u zich niet te veel laten leiden door een eerste indruk maar ook niet te weinig? Vraagt u zich weleens af of u de juiste houding en rol aanneemt in het gesprek?
Dan is de training ‘Selectiegesprekken voeren’ interessant voor u! Deze training brengt lijn in uw gedachten over de benodigde competenties voor een vacature en leert u de competenties van een kandidaat zo objectief mogelijk in te schatten. U oefent in het stellen van de juiste vragen (op basis van de STAR-methodiek) en het goed observeren van een kandidaat. U bereidt de gesprekken volgens een consequente structuur voor en komt daardoor beter tot een juiste keuze.

Resultaat:

- Aan de hand van functie-inhoud en bijdrage aan organisatiedoelstellingen kunt u de benodigde competenties en gedragsniveaus definiëren;
- U kent de structuur en inhoud van effectieve selectiegesprekken en bereidt deze zorgvuldig voor;
- U beheerst de benodigde interviewtechnieken en zet deze assertief en respectvol in;
- U leert luisteren naar uw ‘buikgevoel’ en dit gevoel te objectiveren;
- U leert uw oordeel over een kandidaat te beargumenteren tegenover medebeslissers.

pdf.gifSelectiegesprekken_voeren.pdf

  • Meer over HIPEPE

    HIPEPE Group: training en coaching van mensen in organisaties en hen begeleiden naar maximale resultaten. Wij richten ons daarbij zowel op hun persoonlijke als professionele ontwikkeling. Al sinds de oprichting in 1999 werken wij vanuit de visie, dat medewerkers zich met overtuiging in beweging zetten, zich ontwikkelen én daarvoor hun persoonlijke verantwoordelijkheid nemen!

^ Terug naar boven