Assertiever functioneren

Voelt u zich wel eens niet gehoord? Zou u graag uw mening willen geven, zonder bang te zijn dat het ‘verkeerd valt’? Zoekt u vaak naar de juiste woorden, houding en toon? Lijken anderen vaker dingen ‘voor elkaar te krijgen’ dan u? Zou u in uw werk of privé méér willen bereiken door duidelijk aan te geven wat u wilt, wie u bent en waar u voor staat? Wilt u de vaardigheid om assertief te zijn onder de knie krijgen, zonder uzelf – wie u bent – geweld aan te doen?
Dan is de training ‘Assertiever functioneren’ zeker iets voor u ! Deze training geeft u inzicht in de mate waarin u (verschillende vormen van) assertief gedrag vertoont. U leert omgaan met uw belangen, emoties, spanningen en behoeften en deze op een assertieve én constructieve wijze te formuleren. U gaat het effect van uw gedrag op dat van anderen beter zien en krijgt daardoor de mogelijkheid om uw eigen gedrag (desgewenst) bij te sturen. U oefent in het formuleren van wat écht belangrijk is voor u. U ontdekt de zelfmotiverende kracht van het assertief communiceren met anderen: resultaatgericht en met behoud van de relatie.

Resultaat:

- U bent zelfbewuster, meer ontspannen en communicatief meer overtuigend;
- U zegt wat u wilt, geeft grenzen aan en kunt feedback geven én ontvangen;
- U weet uw persoonlijke stijl van communiceren (verbaal én non-verbaal) bewust in te zetten;
- U leert wat het effect is van uw gedrag op anderen en maakt hierin bewuste keuzes;
- U bent in staat om minder effectieve gedachten in perspectief te zien.

pdf.gifAssertiever_functioneren.pdf

  • Meer over HIPEPE

    HIPEPE Group: training en coaching van mensen in organisaties en hen begeleiden naar maximale resultaten. Wij richten ons daarbij zowel op hun persoonlijke als professionele ontwikkeling. Al sinds de oprichting in 1999 werken wij vanuit de visie, dat medewerkers zich met overtuiging in beweging zetten, zich ontwikkelen én daarvoor hun persoonlijke verantwoordelijkheid nemen!

^ Terug naar boven